Ät mer svenskodlad fisk

Här delar vi med oss av fina fiskrecept. Om du inte hittar svensk regnbåge och röding i din butik, be dem att ta hem det. Vår vision är att svenskodlad fisk ska vara konsumenternas första val.

Alla artiklar

Visar 4 av 4
Klassisk röding med fluffigt mos, lingon och brynt smör

Klassisk röding med fluffigt mos, lingon och brynt smör

Ugnsbakad svensk röding med fluffigt potatismos, syrliga rårörda lingon och koladoftande brynt smör gör vilken dag som helst till en fest. Inlagd rättika blir ett perfekt tillbehör. Se till att du hittar svensk röding. Om du inte gör det, fråga gärna varför.

Asiatisk röding med wokad pak choi och sojadressing

Asiatisk röding med wokad pak choi och sojadressing

Svensk röding gör sig väldigt bra till asiatiska smaker. Här får den sällskap av vitlöks- och ingefärawokad pak choi och en smått beroendeframkallande varm sojadressing. Är det inte säsong för pak choi går det lika bra med broccoli. Havreris är gott till.

Fisktacos på regnbåge med äppelsalsa och jalapeñomajonnäs

Fisktacos på regnbåge med äppelsalsa och jalapeñomajonnäs

Har du svensk regnbågslax hemma? Gör tacos! Fyll tacobrödet med rejäla bitar cornflakespanerad fisk, finskuren asiatisk rödkålssallad och frisk salsa av svenska äpplen. Lägg sedan på en klick het jalapeñomajonnäs och toppa med färsk koriander.

Ugnsbakad regnbåge med rostad dillbulgur och citronyoghurt

Ugnsbakad regnbåge med rostad dillbulgur och citronyoghurt

Vill du göra det riktigt enkelt för dig, ät svensk regnbågsfilé till middag! Antingen ställer du in den i ugnen som den är, eller så snabbgravar du den med citron och salt en halvtimme först. Då får den en ännu friskare smak och blir något fastare i köttet. Rostad bulgur med dill- och vitlöksolja, smakrik gurksallad och frisk citron- och honungsyoghurt till det?